Wonen

Nieuwe IJsbaan Kardinge: wie gaat dat betalen? Alleen Stad?

Er wordt gewerkt aan plannen om het sportterrein bij Kardinge nieuwe impulsen te geven. Onderdeel van de plannen is een nieuwe, energiezuiniger, ijsbaan. De vraag is nu: moet alleen de gemeente Groningen opdraaien voor de kosten? Of mogen de provincies Groningen en Drenthe, waar ook veel schaatsers vandaan komen, ook een duit in het zakje doen?


Leestijd: 1 minuut

De kwestie van de financiering van een nieuwe ijsbaan is bij de provincie Groningen aangekaart door Statenlid Robert de Wit van het CDA.

Volgens hem wordt er op dit moment hard aan gewerkt om een nieuw plan rondom Kardinge te realiseren. Daar zijn hoge kosten mee gemoeid. Het plan staat, wat betreft de ijsbaan in Kardinge, inmiddels echter op losse schroeven.

De gemeente Groningen heeft aangegeven niet alléén op te willen draaien voor kosten van de ijsbaan, aangezien zowel de provincie Groningen, als provincie Drenthe en de andere gemeenten in Groningen en Drenthe, ook baat hebben bij deze ijsbaan.

Daarom heeft De Wit nu vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten, omdat ook hij van mening is dat het niet terecht zou zijn om alleen Stadjers te laten betalen voor een voorziening als een ijsbaan.

Foto boven: Robert de Wit.

Eerste schetsen voor een nieuw Kardinge
Eerste schetsen voor een nieuw Kardinge