Wonen

Nieuwe invulling voor Vapiano-pand in Groningen

Tot voor kort was het een van de grootste Italiaanse restaurants van Groningen. Maar toen kwam het leeg. Maar niet voor lang, want vanaf 8 juni trekt er een nieuwe gebruiker in het pand.


Leestijd: 1 minuut

De etalage van het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een nieuwe bestemming als pop-up Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen. Voorbijgangers kunnen hier kunst uit de uitleen en video’s bekijken, samen met wisselend werk van Groninger kunstenaars.

De invulling is tijdelijk, in eerste instantie voor de duur van drie maanden. Directeur Lieselot Van Damme ziet kansen in de tijdelijke gebruiksmogelijkheid van het pand: “Dit is een fantastische gelegenheid om een breder publiek in contact te brengen met het werk van Groninger kunstenaars en onze Kunstuitleencollectie.”

Expositiemogelijkheid Groninger kunstenaars

Kunstpunt wil werk van Groninger kunstenaars in de etalage zetten. Geïnteresseerde professionele kunstenaars kunnen zich melden door een e-mail te sturen naar info@kunstpuntgroningen.nl. De voorwaarden zijn te vinden op de website van Kunstpunt.

Daarnaast toont de etalage afwisselend werk uit de reguliere collectie en de Ateliercollectie van de Kunstuitleen. De Ateliercollectie bestaat uit kunst die rechtstreeks uit de ateliers van noordelijke kunstenaars komt. Ook is er aandacht voor het werk van Lourens Stuurman, die momenteel te zien is in Kunstpunt.

De pop-up Kunstuitleen dient als etalage waarin een klein deel van de Kunstuitleencollectie te zien is. Wie meer van de collectie wil zien of kunst wil lenen, kan terecht bij Kunstpunt aan de Trompsingel 27a, op circa 10 minuten loopafstand van de Nieuwe Markt. Op 8 juni opent de pop-up Kunstuitleen de deuren tijdens het Maakfestival in het Forum.