Wonen

Nieuwe Kerk tóch open op Kerstavond tijdens Kerst Walk Thru

De Nieuwe Kerk in Groningen gaat op de dag voor Kerst toch open, ook al zijn de kerstnachtvieringen vanwege corona geschrapt. De monumentale kerk is de dag vóór Kerst van 3 uur ’s middags tot 9 uur ’s avonds open voor alle Stadjers die kerstsfeer willen proeven, de levende kerststal willen zien en eventueel een persoonlijke zegen willen ontvangen. Ze maken dan een korte wandeling door de kerk; een ‘Kerst Walk Thru’.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Kerk tóch open op Kerstavond tijdens Kerst Walk Thru
Nieuwe Kerk tóch open op Kerstavond tijdens Kerst Walk Thru

“We merken dat mensen behoefte hebben aan warmte, geborgenheid en verbinding”, zegt dominee Evert Jan Veldman, “Juist in deze bijzondere en moeilijke tijd.” Daarom heeft de Nieuwe Kerk samen met Het Pand uit de Korrewegwijk dit alternatief bedacht. Er is een levende kerststal, er is kerstmuziek én er is continu een dominee aanwezig om toch even een persoonlijk praatje te maken of een zegen te geven.

Levende kerststal, muziek en de zegen
‘Herders’ ontvangen de bezoekers buiten met warme chocomel en wijzen hen de weg. De warme chocomel komt zeker van pas als mensen even buiten moeten wachten, denkt de kerk. Bezoekers wandelen vervolgens door het kerkgebouw, langs de stal met Jozef, Maria, het kindje Jezus en de ezel, terwijl er kerstliederen klinken vanaf de koorgalerij. Iedereen die wil, kan gezegend worden voordat hij weer verder trekt. De drie wijzen zwaaien bezoekers uit en geven – zoals het wijzen betaamt – een tastbare herinnering mee. 

Aanmelden
Om te voorkomen dat iedereen tegelijk komt moeten bezoekers zich voor de Kerst Walk Thru van te voren aanmelden via www.nieuwekerkgroningen.nl 
Mensen die mee willen doen als vrijwilliger kunnen zich melden bij ds. Evert Jan Veldman e.j.veldman@nieuwekerk.org