Wonen

Nieuwe rotonde bij Meerstad aangesloten op Vossenburglaan/Hoofdweg

Nabij Meerstad is vorige week gestart met de aansluiting van de nieuwe rotonde aan de Vossenburglaan/Hoofdweg. En daarmee wordt de nieuwste woonwijk van Groningen nog beter ontsloten.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe rotonde bij Meerstad aangesloten op Vossenburglaan/Hoofdweg
Nieuwe rotonde bij Meerstad aangesloten op Vossenburglaan/Hoofdweg

De werkzaamheden zorgen helaas tijdelijk voor verkeersoverlast, zo meldt Bureau Meerstad. De werkzaamheden geschieden in fases.

Fase 1 , die duurt tot en met dinsdag 19 april, zou eigenlijk beginnen op maandag 11 april. Omdat de planning en de weersomstandigheden het toelieten, is de aannemer echter al vorige week dinsdag 5 april begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Sinds die dag worden er voorbereidende maatregelen getroffen om de rotonde aan te sluiten op de Vossenburglaan/Hoofdweg. Zo worden er borden geplaatst en wordt de laatste laag asfalt aangebracht op de rotonde. Autoverkeer ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Fietsers van en naar Harkstede kunnen in deze fase geen gebruik maken van de nieuwe rotonde en worden over de Meerstadlaan geleid

FASE 2: Tijdelijke omleiding autoverkeer

Van woensdag 20 april 06.00 uur tot en met zaterdag 23 april 18.00 uur wordt de zuidelijke kant van de rotonde aangesloten op de Hoofdweg. Ook wordt er een tijdelijke weg aangelegd van de rotonde naar de Vossenburglaan. Tijdens deze werkzaamheden moet het autoverkeer van en naar Harkstede vier dagen omrijden via Meerstad (via de Kooilaan en Vossenburglaan).

Fietsers van en naar Harkstede hoeven niet om te fietsen via de Kooilaan en Vossenburglaan, zij kunnen gedeeltelijk gebruik maken van rotonde en de Meerstadlaan. Fietsers met bestemming Meerstad kunnen gebruik maken van de Oude Merenweg en het Oeverpad. Zie onderstaande afbeelding voor de omleiding van het autoverkeer.

MEER INFORMATIE over alle werkzaamheden, en de volgende fase, op de website van Meerstad.