Wonen

Gered Gereedschap Groningen dringend op zoek naar nieuwe ruimte

Al meer dan 35 jaar is Gered Gereedschap actief in Groningen. En daar dreigt aan het einde van dit jaar een einde aan te komen. De werkplaats moet namelijk het huidige onderkomen aan de Van Schendelstraat 1 verlaten. Het gebouw (een oude school van het Noorderpoortcollege) is verkocht en zal worden verbouwd tot woningen.


Leestijd: 1 minuut

Gered Gereedschap Groningen dringend op zoek naar nieuwe ruimte
Gered Gereedschap Groningen dringend op zoek naar nieuwe ruimte

De verwachting is dat er nog dit jaar met de bouwactiviteiten zal worden gestart. Daarom is Gered Gereedschap Groningen per direct op zoek naar een nieuwe locatie: minimaal 150 m2 oppervlakte en rond de € 500 huur.

Gered Gereedschap zamelt overtollig gereedschap en naaimachines in, die vervolgens worden ingezameld, opgeknapt en op aanvraag verzonden naar projecten in landen waar goed gereedschap onbetaalbaar is.

Dat gereedschap stelt mensen in staat een vak te leren, inkomen te verwerven, een bedrijfje te starten of uit te breiden. Gered Gereedschap Groningen werd opgericht in 1985 en beschikt sinds 2017 over een riante werkplaats aan de Van Schendelstraat 1 in De Wijert)

Vereniging Gered Gereedschap Groningen levert een bijdrage aan de opbouw van een onafhankelijk en zelfstandig bestaan van mensen in ontwikkelingslanden.