Wonen

Onderzoek ‘zoutwaterbad KP ZIJL’ Loppersum

De komende maanden gaan 45 studenten van de Rijks Universiteit Groningen (RUG) onderzoeken wat de toekomstkansen zijn voor het zoutwaterbad KP Zijl in Loppersum.In het saneringsplan artikel 12 van de gemeente Loppersum is opgenomen, dat het zoutwaterbad KP Zijl fors moet besparen. De gemeenteraad van Loppersum heeft in september 2009 besloten dat dit gerealiseerd moet worden door privatisering of sluiten van het bad. Dit heeft geleid tot de nodige protesten in Loppersum. De vrienden van het zoutwaterbad KP Zijl Loppersum hebben daarom in directe samenwerking met GroenLinks Loppersum een onderzoeksverzoek ingediend bij de wetenschapswinkel van de RUG.


Leestijd: 1 minuut

Het onderzoek richt zich op mogelijkheden voor het zoutwaterbad KP Zijl als aantrekkelijk en rendabel bad of eco-park. Een groep van 45 studenten gaat hiermee aan de slag in de periode september-oktober 2010. Zij doen dit in het kader van de opleiding ‘Entrepreneurial Skills’. Hierbij worden zij ondersteund door de Maxwell Group Groningen. Onderwerpen die onderzocht worden zijn: haalbaarheidsstudie, kosten-baten-analyse, marketing, ecotoerisme et cetera. Uiteindelijk resulteert dit in een reëel businessplan voor de toekomst van het bad.
De studenten zijn op 7 september 2010 gestart met een bijeenkomst op het gemeentehuis van de gemeente Loppersum. Na een welkom door wethouder Prins (Sport) hebben ze van de Maxwell Group een toelichting gekregen op het hoe en waarom van het onderzoek. Uiteraard paste een bezoek aan het zoutwaterbad KP Zijl en een toelichting van ‘De vrienden’ in het programma. De middag is benut om de deelonderzoeken nader uit te werken. De komende weken gaan de studenten hard aan de slag. Naast bureauonderzoek zal dit ook ‘veldonderzoek’ in de gemeente zijn. Inwoners van Loppersum en bedrijven moeten daarom niet vreemd opkijken als ze aangesproken of benaderd worden met vragen over het zoutwaterbad KP Zijl.