Wonen

Ontdek je familiehistorie tijdens ‘Waar kom je weg?’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Wie benieuwd is naar zijn afkomst, maar niet goed weet hoe je aan een genealogisch onderzoek begint, kan op 6 juli terecht in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Als onderdeel van de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? Zes eeuwen migratie naar Groningen’, organiseren experts van de Nederlandse Genealogische Vereniging een demonstratie en een spreekuur over familieonderzoek.


Leestijd: 1 minuut

Ontdek je familiehistorie tijdens ‘Waar kom je weg?’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum
Ontdek je familiehistorie tijdens ‘Waar kom je weg?’ in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum staat sinds 16 maart in het teken van migratie dankzij de tentoonstelling ‘Waar kom je weg?  Zes eeuwen migratie naar Groningen.’ Sporen van migratie zijn op diverse plekken in de stad terug te vinden en vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder.

Voor de migranten uit de tentoonstelling zijn hun roots heel belangrijk. Hoe zit dit met jou? Weet jij eigenlijk waar jouw voorouders vandaan komen? Stroomt er alleen maar Gronings bloed door je aderen? Of is van de generatie boven je grootouders bijna niets bekend?

Om daarachter te komen organiseren experts van de Nederlandse Genealogische Vereniging, na een succesvolle vorige editie, op zaterdag 6 juli tussen 14:00 en 16:00 uur wederom de activiteit ‘Waar kom je eigenlijk weg?’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Tijdens de vorige editie kwamen er bijzondere familiebanden naar boven. Zo ontdekte verslaggeefster Patriecia Kolthof van het Dagblad van het Noorden onverwachts dat ze op en top Gronings is, praktisch zo Gronings als ’t peerd van Ome Loeks.

Mensen die nieuwsgierig zijn naar hun voorouders en/of overwegen zelf een onderzoek naar hun familie te starten maar niet weten waar ze moeten beginnen, kunnen antwoord krijgen op hun vragen.

Tijdens een demonstratie met zoektips en aansluitend een één-op-één spreekuur ontdek je hoe je op zoek kunt gaan naar jouw verhaal. Belangrijk is om zoveel mogelijk gegevens mee te nemen van je voorouders: voor- en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, trouwdatum en namen van de kinderen.

Aanmelden is verplicht en kan via info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl. De kosten van deelname bedragen 8 euro, maar daarvoor krijg je ook toegang tot het museum.

Foto ter illustratie: W.F. Pastoor / Groninger Archieven