Wonen

Oók in 2021 geen Stadspark Live; organisatie Mojo durft het niet aan

Stadspark Live gaat ook in 2021 niet door. Organisator Mojo durft het door de coronacrisis niet aan. “Omdat we jullie in deze tijd niet het verzorgde festival kunnen garanderen zoals jullie het vorig jaar hebben ervaren, gelasten we Stadspark Live in 2021 af”, zo valt te lezen op de site van het festival.


Leestijd: 2 minuten

Kensington, The Script en Iggy Pop
Eigenlijk zou Stadspark Live volgend weekend plaatsvinden. Mojo had onder andere Kensington, The Script, Rag ’n Bone Man en Iggy Pop gestrikt. Vanwege de coronacrisis besloot Mojo al in april het festival te verplaatsen naar 2021. Nu is het festival helemaal afgelast. 

Het duurt jaren voordat een evenement echt staat
Stadspark Live is een nieuw festival en ondanks de succesvolle, uitverkochte eerste editie op 22 juni 2019, vereist ieder nieuw evenement -juist de eerste jaren- grote (financiële) investeringen, aldus Mojo. “Er moet gebouwd worden aan een festival en het duurt enkele jaren voordat het evenement echt staat. Denk bijvoorbeeld aan aankleding, de logistiek, catering, artiesten. Ook voor de editie van 2020 waren we al vol in de voorbereiding.”

We kunnen uitdagingen en risico’s nu niet aangaan
Mojo wordt fors geraakt door het verplicht afgelasten van tientallen grote concerten. “We moeten ook goed kijken naar hoe wij de aankomende tijd doorkomen en daarbij weloverwogen keuzes maken, zeker als het gaat om investeren. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we de uitdagingen en risico’s van een evenement in opbouw zoals Stadspark Live op dit moment niet aan kunnen gaan. Omdat we jullie in deze tijd niet het verzorgde festival kunnen garanderen zoals jullie het vorig jaar hebben ervaren, gelasten we Stadspark Live in 2021 af.”

Toch een vervolg?
Mojo laat weten een nieuwe editie in de toekomst niet uit te sluiten. “Als de corona-rook is opgetrokken, zullen we er alles aan doen om Stadspark Live een vervolg te geven”, aldus Mojo. Zo wil men alsnog een jaarlijks terugkerend evenement maken van het festival. 

Gekochte kaarten: geld terug of tickettegoed
Iedereen die al kaarten heeft gekocht kan zijn of haar geld terugvragen of dit omzetten in tickettegoed. Het tickettegoed is tot 24 maanden na uitgifte geldig en inwisselbaar bij alle evenementen van Mojo en / of de Oosterpoort en waarbij de verkoop verloopt via Ticketmaster. Iedereen met kaarten krijgt daarover persoonlijk bericht.