Wonen

Oosterparkwijk uniek Kindcentrum rijker: IKC Borgman is opvang, school en kinderopvang in één

De Oosterparkwijk is een iconisch schoolgebouw rijker. Niet alleen vanwege de opmerkelijke architectuur. Maar vooral vanwege het concept, waar kinderen terecht kunnen van 0 tot 13 jaar. Volgens wethouder Carine Bloemhoff (PvdA), die het gebouw officieel opende, is het gebouw vooral iconisch omdat kinderen er dankzij een open indeling gelijke kansen krijgen.


Leestijd: 1 minuut

Oosterparkwijk uniek Kindcentrum rijker: IKC Borgman is opvang, school en kinderopvang in één
Oosterparkwijk uniek Kindcentrum rijker: IKC Borgman is opvang, school en kinderopvang in één

Met het uiteenspatten van twee enorme confettiballonnen verklaarde wethouder Carine Bloemhoff het splinternieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) Borgman Oosterpark donderdag officieel voor geopend. Deze stonden symbool voor het samengaan van Borgmanschool Vinkenstraat, de Siebe Jan Boumaschool en kinderopvang SKSG Pierewiet tot één nieuwe, multiculturele leerplek waar iedereen welkom is. Het gebouw is in augustus in gebruik genomen.

Het nieuwe IKC is een plek waar kinderen de ruimte krijgen om zichzelf en hun talenten te ontdekken. Een groep schoolkinderen leidde de gasten rond. Niet langs traditionele klaslokalen, maar over de grote, open leerpleinen waar verschillende klassen aan het leren zijn. Met relaxnissen, een kunstatelier en een enorme podiumtrap kunnen kinderen zelf kiezen hoe ze het liefste werken.

Wethouder Carine Bloemhoff was onder de indruk: “Het IKC Borgman Oosterpark is een icoon voor de Oosterparkwijk. Door de open indeling ontstaat er een compleet nieuw schoolconcept. De kinderen krijgen hier gelijke kansen en daarmee staat het IKC symbool voor hoe we in Groningen segregatie in het onderwijs tegen willen gaan.”

Spelen en leren onder één dak
In IKC Borgman Oosterpark kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar spelen en leren onder één dak. SKSG biedt hier peuterspeelzaal, kinderopvang en buitenschoolse opvang en Openbaar Onderwijs Groningen verzorgt het lesaanbod. De professionals van SKSG en Openbaar Onderwijs Groningen vormen één team en werken vanuit één kijk op de ontwikkeling van het kind.