Wonen

Oproep: Wie heeft bijzondere herinneringen aan de Grote Markt?

De gemeente Groningen is bezig met de uitgave van een speciaal boek ter gelegenheid van het gereedkomen van de vernieuwing van de Grote Markt. Daarin worden ook bijdragen van Stadjers en andere Groningers opgenomen. Daarom is de gemeente op zoek naar bijzondere herinnering van mensen aan de Grote Markt.


Leestijd: 1 minuut

In het boek worden ook bijdragen van Stadjers en andere Groningers opgenomen. Immers, het is ook hún Grote Markt.

Daarom een oproep van de gemeente aan de inwoners: Heb je ooit iets gedenkwaardigs meegemaakt op de Grote Markt? Heb je er je lief om haar hand gevraagd? Stond je er de gepromoveerde FC toe te juichen? Zweefde je angstig hoog in een kermisattractie? Deed je op de rommelmarkt ooit je beste aankoop? Of heb je een ander interessant, spannend of sterk verhaal over de Grote Markt, wellicht overgeleverd door je (groot-)ouders?

Geïnteresseerde Stadjers worden verzocht hun Grote Markt-moment op te schrijven, in maximaal 100 woorden. Kort en krachtig dus.

En ze mogen er tegelijkertijd een leuke passende foto of andere illustratie bij aanleveren. De redactie van het boek maakt uit de inzendingen vervolgens een selectie. Wie weet wordt ‘jouw’ bijdrage opgenomen in het boek dat in december verschijnt.

De inzendingen kunnen worden gestuurd naar: grotemarktboek@groningen.nl. Dat kan tot en met 15 juni.