Wonen

Organisaties in De Hoogte en de Korrewegwijk houden open huis

Komende zaterdag openen organisaties in De Hoogte en de Korrewegwijk in Groningen hun deuren voor alle wijkbewoners. De organisaties laten de grote diversiteit aan mogelijkheden in de wijk zien op het gebied van sport, vrijwilligerswerk, creativiteit, kinderactiviteiten, ontmoeting en ondernemerschap.


Leestijd: 1 minuut

Organisaties in De Hoogte en de Korrewegwijk houden open huis
Organisaties in De Hoogte en de Korrewegwijk houden open huis

Bewoners kunnen kennismaken met de organisaties en  Via een stempelroute op een plattegrond van de wijk maken bewoners, zowel jong als oud, een rondje door de wijk en ontmoeten ze de deelnemende organisaties. Na afloop kunnen bewoners hun volle stempelkaart inleveren en maken ze kans op prijzen als een diner voor twee personen bij Het Floreshuis en een gratis sportles naar keuze bij Sportcentrum Noord. 

De deelnemende organisaties maken er een feestje van. Er zijn leuke dingen te doen zoals een rodeostier bij BSV de Hoogte, silent disco in Het Floreshuis en een springkussen in het Molukkenplantsoen. Bewoners worden verrast met hapjes, drankjes en ijsjes en bij de CCG staat zelfs de bbq aan.

Per fiets, te voet of met een oldtimer-cabrio-tourbus kunnen de verschillende activiteiten worden bezocht. De carbiobus stopt voor de deur van de locaties die meedoen. Wijkbewoners kunnen ook gratis gebruik maken de riksja van Handig in de Buurt en WelMobiel wijkvervoer. Zo worden wijkbewoners gestimuleerd om in beweging te komen. Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Alle informatie is te vinden op https://www.mooiewijken.nl/wijk-in-beweging/.