Wonen

Overweldigende belangstelling voor eilandkavels Scheepslanden in Meerstad

De belangstelling voor de eilandkavels Scheepslanden in Meerstad blijkt gigantisch. Op de 28 vrije kavels, die eind maart in de verkoop gingen, kwamen ruim 260 inschrijvingen binnen. “Fantastisch dat er zoveel mensen in Meerstad in willen wonen. De aantrekkingskracht van Meerstad blijft toenemen”, zo zegt Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad.


Leestijd: 1 minuut

Overweldigende belangstelling voor eilandkavels Scheepslanden in Meerstad
Overweldigende belangstelling voor eilandkavels Scheepslanden in Meerstad

Belangstellenden hadden na de start verkoop 11 dagen om zich in te schrijven. Tot op het laatste moment stroomden de inschrijvingen binnen. Woensdagochtend 7 april vond de loting van de kavels plaats onder leiding van notaris Hoekstra & Partners Groningen. In verband met de coronamaatregelen konden belangstellenden hier niet bij aanwezig zijn. Alle 28 kavels zijn toegewezen. De belangstellenden die geen kavel toegewezen hebben gekregen, komen op de reservelijst voor hun voorkeurskavels.

In de wijk De Zeilen ligt het eilandkavelproject Scheepslanden, de vierde wijk van Meerstad. Scheepslanden is onderdeel van De Zeilen fase 2 en bestaat uit 28 vrije kavels die allemaal aan het Woldmeer liggen. De kavels, bestemd voor zelfbouw, zijn verdeeld over twee grote wooneilanden die zijn verbonden met de Vossenburglaan, de hoofdroute door Meerstad.

In De Zeilen is in totaal plek voor ongeveer 600 gevarieerde woningen en kavels, een tijdelijke school, kinderopvang en commerciële voorzieningen. De Zeilen wordt een woongebied voor iedereen. Zo zijn er bijvoorbeeld plannen voor plekken waar ouderen kunnen samenwonen en bijzondere woonvormen zoals tiny houses. Er komen ook sociale huurwoningen en rijwoningen. De Sluisbuurt wordt de overgang tussen de wijken Tersluis en De Zeilen. Hier komt een gezellig plein bestemd voor kleinere winkels zoals een groenteboer, bakker en een horecavoorziening met terras.