Wonen

Papiermolen al op 1 april open; eerder dan normaal

De Papiermolen gaat al op 1 april open. Je kunt dus een maand eerder dan anders je baantjes trekken in het openluchtzwembad. De Papiermolen heeft opening vervroegd op verzoek van de zwemmers zelf.


Leestijd: 1 minuut

Papiermolen al op 1 april open; eerder dan normaal
Papiermolen al op 1 april open; eerder dan normaal

Volgens de gemeente Groningen zwemmen steeds meer mensen langer buiten. Het Amsterdamse Mirandabad is zelfs het hele jaar open, tenzij het streng vriest. Daar komt ook nog eens bij dat binnenzwembaden met de huidige coronamaatregelen gesloten moeten blijven, terwijl zwemmen in de openlucht wel is toegestaan. 

De Papiermolen kreeg veel verzoekjes of het bad eerder open kon gaan en aan die wens wordt voldaan, als de coronamaatregelen dat ook toestaan. Natuurlijk gelden nog wel een aantal coronaregels. “Mensen moeten afstand houden en dezelfde looproutes als vorig jaar volgen", zegt Marcel Dieterman, hoofd zwembaden bij de gemeente. "Verder komt iedereen op reservering en mogen er maximaal 36 bezoekers gelijktijdig in het bad. En bezoekers mogen maximaal een uur blijven. Dat is voor banenzwemmers ook lang genoeg, hoor. We proberen hierdoor toch om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van het zwembad.” Tot 1 mei gaan alleen de drie diepe baden zoals het 50 meter-bad open, de kinderbaden blijven eerst nog dicht.