Wonen

Pioenvijver Oosterpark wijk wordt helemaal leeggepompt

De Oosterparkwijk krijgt een vernieuwde vijver. Maandag begint de gemeente Groningen aan het leegpompen van de Pioenvijver aan de Oliemuldersweg. Dat is dan de eerste stap in een aanpak die deze oude vijver een nieuwe toekomst moet bezorgen.


Leestijd: 1 minuut

Vijvers Groningen ‘aan de zuurstof’ - waterkwaliteit moet omhoog
Vijvers Groningen ‘aan de zuurstof’ - waterkwaliteit moet omhoog

Maandag 11 oktober begint het bedrijf Groenvoorziening A.J. van der Werf uit Bedum met het inrichten van ecologische oevers van de noordelijke Pioenvijver.

Eerst verlaagt dit bedrijf het waterpeil in de vijver. Daarna halen de medewerkers de vissen uit het water en deze worden in het Van Starkenborghkanaal vrijgelaten.

Vervolgens pompen ze de vijver volledig droog en verdiepen ze deze. Met de vrijgekomen klei leggen ze op verzoek van de gemeente Groningen natuurlijke oevers aan.

“In het voorjaar planten we waterplanten. Na het werk aan de oevers wordt de vijver weer gevuld met water. In de loop van het jaar komen de vissen terug. In de Pioenstraat komt een in- en uitrit voor het werkverkeer. De machines die gebruikt worden, veroorzaken wat geluidsoverlast”, zo laat de gemeente Groningen weten in een van haar nieuwsbrieven.