Wonen

Provincie steekt geld in vier amateurkunstprojecten

De provincie Groningen heeft toegekend aan vier culturele projecten. Het gat om Popsport Groningen, Aan de Andere Kant, De Wijk de Wereld en het Muziekfestival Delfzijl. In alle vier de gevallen gaat het om amateurkunstprojecten.


Leestijd: 1 minuut

Provincie steekt geld in vier amateurkunstprojecten
Provincie steekt geld in vier amateurkunstprojecten

Aan de andere kant
De Stichting Gedeelde Verhalen, maakt alweer haar derde voorstelling van de trilogie Aan de andere kant, over de geschiedenis van de Molukkers in Nederland. De geschiedenis wordt zowel van twee kanten, de Nederlandse als de Molukse, belicht. Amateurspelers en muzikanten werken samen met professionele acteurs aan dit project. De voorstelling is in de zomer van 2020 te zien op Kamp Westerbork waar in het noorden destijds het grootste Molukse kamp Schattenberg stond.

De Wijk de Wereld
In het project 'De Wijk de Wereld' gaan cultuurmakers de wijk in om verhalen van bewoners op te halen en die vervolgens te vertalen naar theater, muziek, film en dans. Uiteindelijk wordt hiervan samen met de bewoners een voorstelling gemaakt, die in de Stadsschouwburg te zien is. Naast de Groninger wijk Beijum gaat De Wijk de Wereld dit jaar ook de provincie in.

Popsport
Popsport wordt georganiseerd door de Rijdende Popschool en stimuleert jong popmuziektalent in Groningen. Jonge talentvolle muzikanten, bands en producers worden ondersteund met een coachingsprogramma waardoor zij zich zowel op artistiek als zakelijk vlak kunnen ontwikkelen. Eén act uit Groningen krijgt de kans om door te stromen naar het landelijk netwerk van Popsport.

Muziekfestival Delfzijl
Het Muziekfestival Delfzijl wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Amateurmuzikanten in groepen, zoals harmonieorkesten, fanfares, slagwerkers en dweilorkesten uit de hele provincie komen twee dagen naar Delfzijl om zich te tonen aan een groot publiek.