Wonen

Raadfracties willen betere winteropvang voor daklozen

De fracties van de PvdA, GroenLinks, CDA, VVD, PvdD, 100% Groningen, Stadspartij, D66, PVV,  SP, Student en Stad en CU willen betere winteropvang in de gemeente Groningen. De PvdA stelt namens deze partijen woensdag 8 december tijdens het vragenuur het huidige beleid aan de kaak.


Leestijd: 1 minuut

Raadfracties willen betere winteropvang voor daklozen
Raadfracties willen betere winteropvang voor daklozen

Aanleiding waren de twee dakloze mensen die op 1 december geweigerd werden bij de nachtopvang omdat het niet koud genoeg zijn volgens de regels voor het openstellen van de opvang. Uiteindelijk konden de twee mensen terecht bij een Stadjer. 

De partijen vinden het goed dat het college van burgemeester en wethouders zich ten volle heeft ingespannen om voor de betreffende personen voor donderdagavond 2 december wel een slaapplek te regelen en dat de nachtopvang open is gesteld voor de komende dagen dat het guur weer wordt. Ook het verruimen van de winterregeling wordt erg gewaardeerd. 

Toch zien de partijen graag dat er in het vervolg pragmatischer gehandeld kan worden door opvangen. De menselijke maat moet leidend zijn en niet het beleid en de regels. Ook willen de partijen dat de winteropvang eerder permanent geopend is en ook bij hogere gevoelstemperaturen. In Groningen gaat de opvang nu open bij een gevoelstempratuur van -5 a -10.