Wonen

Rattenoverlast omgeving Witte de Withstraat en Abel Tasmanstraat Groningen opgelost


Leestijd: 1 minuut

De 33 woningen aan de Witte de Withstraat en de Abel Tasmanstraat zijn woningen van Nijestee en van particulieren. Dit maakte een intensieve samenwerking noodzakelijk. Om het probleem snel in kaart te brengen liet Nijestee een onderzoek doen naar de staat van de riolering. Hieruit bleek dat de benedenwoningen niet direct aangesloten waren op het gemeenteriool, maar op een nevenriool dat in slechte staat bleek te zijn. Hierdoor hadden de ratten vrij spel.

De oplossing

In nauw overleg met de eigenaren is gekozen voor het afsluiten van de nevenriolering en het aanbrengen van een nieuwe aansluiting op het gemeenteriool. Een ingrijpende aanpak, waarbij er ook in de benedenwoningen werkzaamheden zijn verricht.

Goede samenwerking
Dankzij de goede samenwerking tussen eigenaren, bewonersvereniging Zeeheldenbuurt, gemeente en Nijestee is het gelukt om snel stappen te nemen en te komen tot de meest optimale oplossing. Gedurende het gehele traject is er intensieve afstemming geweest met alle betrokkenen over de werkzaamheden en consequenties voor de kosten. De riolering van de 33 woningen biedt vanaf deze week geen ruimte meer voor ratten.