Wonen

Renovatie woningen Paddepoel-Zuid nog onder de maat, aldus huurders

Huurders van woningen in Paddepoel-Zuid zijn niet tevreden over het resultaat van een grote renovatie van hun woningen. Volgens hen zijn hun huizen ondanks de opknapbeurt nog tochtig en vochtig. Vanmiddag bieden ze een petitie aan waarin ze er op aandringen de resterende problemen aan te pakken. Ook vragen ze om zonne-collectoren.


Leestijd: 1 minuut

Renovatie woningen Paddepoel-Zuid nog onder de maat, aldus huurders
Renovatie woningen Paddepoel-Zuid nog onder de maat, aldus huurders

Eind vorig jaar werden de woningen in Paddepoel-Zuid gerenoveerd. Een aantal huurders ervaart nog steeds problemen zoals vocht en schimmelvorming, woonkamervloeren die tochtig en niet geïsoleerd zijn, koude en tochtige keukens, voordeuren die klemmen en stank van riolering in huis.

Samen met de SP zijn de huurders daarom een petitie gestart. 148 huurder eisen daarmee dat de problemen worden verholpen en er zonnepanelen op de daken worden geplaatst. Maandagmiddag zullen meerdere huurders en de SP deze petitie aan Lefier overhandigen.

SP-woordvoerder Jurrie Huisman: “De huurders geven aan dat de renovatie niet het beoogde resultaat heeft opgeleverd, namelijk gezonde woningen en lagere energielasten. Het is onpraktisch en onlogisch dat Lefier wel de daken vervangt maar geen zonnepanelen plaatst. Zeker nu de energieprijzen maar blijven stijgen en veel mensen de energierekening niet meer kunnen betalen. “

Aanstaande woensdag zal de SP het college van burgemeester en wethouders van Groningen vragen stellen over de stankproblemen van de riolering.

Foto boven: archieffoto van woningen in Paddepoel-Zuid.