Wonen

Rijksuniversiteit Groningen (RUG): verwarming laag in 175 gebouwen

Net als bijna alle huurders en eigenaren van een pand, zal ook de Rijksuniversiteit Groningen extra moeten betalen voor gas- en licht. Maar omdat de RUG één van de grootste vastgoedeigenaren van Groningen is, betekent de stijging van de energieprijzen een enorme strop van miljoenen euro’s. De RUG is genoodzaakt om harde maatregelen te nemen.


Leestijd: 1 minuut

Rijksuniversiteit Groningen (RUG): verwarming laag in 175 gebouwen
Rijksuniversiteit Groningen (RUG): verwarming laag in 175 gebouwen

Was de energierekening van de RUG tussen 2009 en 2021 jarenlang gemiddeld zo’n acht miljoen euro, in 2023 zou die rekening kunnen oplopen tot 57 miljoen euro.

De Universiteitkrant meldt dat een Taskforce Energie het college van bestuur heeft laten weten dat energie besparen nu bitter noodzakelijk is.

De Taskforce stelt om gebouwen niet hoger te verwarmen de standaardtemperatuur van 19 graden.

Ook OOGTV besteedt aandacht aan de energielasten van de RUG. Volgens OOGTV heeft de Rijksuniversiteit Groningen 175 panden te verwarmen.

Dick Jager, programmamanager integrale duurzaamheid van de Rijksuniversiteit Groningen, laat er weten dat studenten niet bang hoeven te zijn voor hogere college gelden. Maar hij hoopt wel dat studenten willen meedenken en met tips willen komen om nog meer energie te kunnen besparen