Wonen

Samenwerking Nijestee en Noorderpoortcollege in Groningen levert nominatie op voor ‘Leerbedrijf van het jaar’


Leestijd: 1 minuut

De samenwerking tussen Nijestee en het Noorderpoort is volgens Karla Greven, initiator van het leertraject bij Nijestee, om verschillende redenen uniek: “Wij hebben nu twee assessoren in huis. Dat betekent dat wij niet alleen een opleiding bieden, maar ook examens afnemen. Wij examineren ook leerlingen die geen stage bij ons hebben gelopen en denken mee over zowel de inhoud van de lesstof als dat van het examen.”

Het uitgebreide leertraject en de intensieve begeleiding die Nijestee biedt, past volgens Greven bij de corporatie. “Het sluit precies aan bij wat wij willen bieden. Alles begint bij goed wonen. Om je goed te kunnen ontwikkelen, om goed kunnen leren en je ambities waar te maken, heb je een stevige basis, een thuis nodig. Nijestee is een corporatie met een sociaal gezicht. Dit leertraject past in ons streven naar maatschappelijk ondernemen. Wij staan ervoor dat iedereen, en met name degene met een kleine portemonnee, een goed dak boven het hoofd heeft. Met ons leertraject bieden wij ruimte aan leerlingen die uit deze sociale klasse komen.”

De Ecabo, het kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, is dermate enthousiast over het traject dat het Nijestee heeft genomineerd voor ‘Leerbedrijf van het jaar’. Binnenkort wordt bekend of Nijestee landelijk bij de laatste tien genomineerden is geëindigd. De winnaar wordt in november bekend gemaakt.