Wonen

Scooterclub vraagt gemeente om eigen plek na tragisch ongeval

Een clubje scooterliefhebbers uit Groningen, genaamd Teamshab050, heeft een verzoek bij de gemeente ingediend om een eigen veilige plek in de stad te krijgen.


Leestijd: 1 minuut

Scooterclub vraagt gemeente om eigen plek na tragisch ongeval
Scooterclub vraagt gemeente om eigen plek na tragisch ongeval

Aanleiding hiervan is een incident op 29 augustus. Hierbij raakte een 22-jarige scooterrijder zwaargewond op het industrieterrein in Westpoort. De groep wil daarom graag een eigen plek waar ze kunnen hangen en stunten.

‘Onwenselijke situatie’

Student & stad heeft laten weten dat het verwezenlijken hiervan, mits veilig en verantwoord, vele malen beter is dan wanneer jongeren dit doen op de openbare weg. “Student & Stad en de Stadspartij zijn tegen stunten en racen op de openbare weg, dat is een onwenselijke situatie. Daarom roepen wij het college op om te zoeken naar een mogelijkheid om deze groep jongeren een vaste plek te bieden”, aldus Steven Bosch, fractievoorzitter van Student & Stad.

“Misschien kan zo’n plek voor deze groep scooterrijders gecombineerd worden met een plek voor skaters”, zegt fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij. Ook deze groep is op zoek naar een eigen locatie waar ze het verkeer in de openbare ruimte niet in de weg zitten.”