Wonen

Selwerd: duurzame appartementen in de sociale- en middenhuur

Woningcorporatie Nijestee bouwt in Selwerd, samen met de gemeente, 94 duurzame appartementen in de sociale- en middenhuur. De appartementen krijgen een plek aan de Berkenlaan, Mispellaan en Eikenlaan, waar vorig jaar 61 woningen werden afgebroken.


Leestijd: 1 minuut

Selwerd: duurzame appartementen in de sociale- en middenhuur
Selwerd: duurzame appartementen in de sociale- en middenhuur

“We maken de woon­omgeving en het groen er ook aantrekkelijk om doorheen te lopen of te fietsen. Het thema licht, lucht en ruimte, typerend voor de jaren 60 bouw in Selwerd, brengen we terug op eigentijdse wijze”, zo meldt Nijestee.

In Selwerd wordt de komende jaren veel verbeterd en vernieuwd. Nijestee en de gemeente Groningen willen van Selwerd weer een toekomstbestendige wijk maken waar mensen een leven lang gelukkig en gezond kunnen wonen. “We vervangen de afgebroken woongebouwen gefaseerd door nieuwbouw. Komende zomer bouwen we de eerste 94 woningen, verdeeld over twee woongebouwen”, aldus de woordvoerder in een persverklaring.

“We betrekken onder andere bewoners, scholen, WIJ-teams en andere woningcorporaties bij het realiseren van de nieuwbouwplannen. Het mooie van het plan van Nijestee is dat het een toekomstbestendige invulling geeft aan onze doelstellingen en ambities van de wijkvernieuwing. Belangrijk is blijvend te investeren in Selwerd zodat we de kwaliteit van wonen en leven duurzaam verbeteren voor onze inwoners.”