Wonen

Sleutels voor bewoners nieuwe woongebouw Regulateur

De bewoners van het nieuwe woongebouw Regulateur in de Grunobuurt hebben de sleutels gekregen. Dat meldt Nijestee. Dat betekent dat de huurders van de 105 duurzame appartementen kunnen beginnen met klussen en verhuizen.


Leestijd: 1 minuut

Opvallend aan Regulateur is de groene binnentuin, inclusief wadi waarin het regenwater wordt opgevangen. De woningen worden verwarmd met warm water van WarmteStad en elke woning heeft drie zonnepanelen op het dak. Overtollig regenwater wordt onder andere opgevangen door sedumdaken (daken met groene beplanting).

Regulateur is het 6e woongebouw in de gerenoveerde Grunobuurt. De wijkvernieuwing houdt in dat alle 450 bestaande, voornamelijk kleine sociale huurwoningen uit de jaren 20, gesloopt zijn. Daarvoor in de plaats is er nieuwbouw met een grote mix aan woningtypes. Bewoners uit de Grunobuurt hebben meegedacht over de ontwikkeling van de acht nieuwe gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte. Zo blijven de kwaliteiten van de oorspronkelijke wijk behouden.

Stads en groen

In totaal komen er in de Grunobuurt circa 650 nieuwe woningen. Na Regulateur volgt Tender, en daarna nog een gebouw waarin wonen en het parkeren voor de gebouwen Tractie, Lampisterie en de toekomstige ontwikkelingen op het Nelfterrein komen.