Wonen

Sportzaal De Wiardt in De Wijert geopend

In de Groningse wijk De Wijert is woensdag de nieuwe sportzaal De Wiardt officieel geopend door wethouder Inge Jongman. De Wiardt wordt gebruikt door scholen, verenigingen en buurtbewoners.


Leestijd: 1 minuut

Sportzaal De Wiardt in De Wijert geopend
Sportzaal De Wiardt in De Wijert geopend

Het nieuwe gebouw bestaat uit twee sportzalen van 14 bij 22 meter en ze zijn 5,5 meter hoog. Bij grote sportevenementen zijn de zalen te combineren tot één grote ruimte van 28 bij 22 meter.

De Wiardt bestaat naast de sportzalen ook uit een accommodatie waarin de bibliotheek, basisschool en kinderopvang zijn gevestigd. De (openbare) ruimte tussen beide accommodaties is ingericht als speelplek waar de basisschool en kinderopvang overdag gebruik van kunnen maken. Bovendien: bij evenementen die binnen en buiten plaatsvinden zijn het plein en de sportzalen makkelijk en veilig op elkaar aan te sluiten.

De sportzaal ligt goed herkenbaar in het ruim aanwezige groen, met alle aandacht voor privacy en sociale veiligheid. Het gebouw is in een Design & Build opgave gerealiseerd door Brands Bouw, VMEZ Architecten en De Unie Architecten.