Wonen

Steeds meer ondernemers in Groningen gaan over op duurzaamheid - ontbijt voor deelnemers ‘Koploperproject’ bedrijventerrein Zuid-Oost

Enkele tientallen belangstellenden deden vanmorgen mee aan een gezamenlijk ontbijt van een nieuw ‘Koploperproject’ voor het bedrijventerrein zuidoost. Dat is een project waarbij ondernemers die elementen van duurzaamheid willen toevoegen in hun bedrijfsvoering, elkaar kunnen stimuleren, inspireren en helpen. Het ontbijt was georganiseerd met steun van de gemeente Groningen en de Bedrijvenvereniging Zuidoost, en werd gehouden in het (zeer duurzame!) pand van Harrier Accountancy.


Leestijd: 2 minuten

Harry Marissen aan het woord
Harry Marissen aan het woord

Het Koploperproject biedt mkb-bedrijven en andere organisaties de kans om effectief en doelgericht duurzaam te ondernemen. Deelnemers gaan samen met andere bedrijven een klein jaar samen aan de slag om hun organisatie duurzamer en toekomstbestendiger te maken. In oktober j.l. was al een eerste koploperproject van start gegaan.

Harrie Marissen, voorzitter van Bedrijvenvereniging Zuidoost en samen met zijn  vrouw eigenaar van Harrier Accountancy, vertelde waarom hij zijn bedrijf heeft aangesloten bij het Koploper-project, terwijl hij toch al zeer intensief bezig is met duurzaamheid.

‘Wij zijn in ons accountantskantoor intensief bezig met duurzaamheid. Zo zijn we sinds februari 2019 gevestigd in het vroegere pand van Bos&Bos Catering, dat zo duurzaam mogelijk is gebouwd. Verder gebruiken we zo veel mogelijk duurzame producten, zo min mogelijk papier, proberen we zo weinig mogelijk over te werken en zo zorgvuldig mogelijk met elkaar om te gaan. Dat we tóch nog meedoen aan het Koploperproject Zuidoost is omdat ik graag wil weten of we misschien nog een blinde vlek hebben: misschien kan het allemaal nóg wat duurzamer’, aldus Harry Marissen.

Harry Marissen aan het woord
Harry Marissen aan het woord

Andere bedrijven

In totaal doen er acht bedrijven mee aan het Koploperproject Zuidoost. Er is nog plaats voor twee deelnemers extra, vertelde Harry Marissen.

Dee andere deelnemers zijn afkomstig uit zeer verschillende branches. Zo vertelde Peter van der Velde van Roossien Hoogwerkertechniek uit de Bornholmstraat dat Roossien ook graag meer wil weten over hoe ze hun bedrijfsvoering nog duurzamer kunnen maken. Zelf brengen ze al een duurzamere onderzetten voor trappen op de markt.

Tjeerd van der Sluis heeft een bedrijf (“Leerbouwen”) aan de Euvelgunnerweg waar jongeren worden opgeleid voor functies in de bouw. Aangezien steeds meer bedrijven hun pand willen verduurzamen, en bijvoorbeeld gebruik gaan maken van zonnepanelen, warmtepompen of zonneboilers, zijn er ook steeds meer jongeren nodig die dat kunnen plaatsen. Zijn bedrijf Leerbouwen leidt steeds vaker dergelijk vaklieden op.