Wonen

Stoelendans voor (basis)scholen in Groningen Zuid; gedeeltelijke verhuizing voor negen scholen

Een stoelendans voor basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs in Groningen-Zuid: negen scholen in dit deel van de stad krijgen een nieuw onderkomen, gaan verhuizen of krijgen er een locatie bij. “Het was een complexe puzzel”, zegt onderwijswethouder Carine Bloemhoff. Er zijn plannen gemaakt voor de Widar vrijeschool, de GSV, de Brederoschool, de Haydnschool, de Boerhaaveschool, het Montessori Lyceum, het Montessori Vaklyceum, het Maartenscollege en de International School Groningen (ISG).


Leestijd: 1 minuut

Stoelendans voor (basis)scholen in Groningen Zuid; gedeeltelijke verhuizing voor negen scholen
Stoelendans voor (basis)scholen in Groningen Zuid; gedeeltelijke verhuizing voor negen scholen

Omdat er in Groningen Zuid afgelopen jaren veel nieuwe woningen zijn gebouwd, hebben de scholen in dit gebied er veel leerlingen bijgekregen, met ruimtegebrek en wachtlijsten tot gevolg. Als oplossing heeft de gemeente Groningen, samen met de besturen van de negen scholen een nieuw huisvestingsplan ontwikkeld.

De Haydnschool gaat uiteindelijk de locatie Coendersweg volledig in gebruik nemen. Deze locatie wordt nu mede gebruikt door het Montessori Lyceum Groningen. De Brederoschool krijgt de locatie Van Ketwich Verschuurlaan (nu nog Tamarisk) erbij. Dit gebeurt na oplevering van het MFA de Wijert.

De GSV gaat naar de locatie van de International School Groningen in Haren (ISG) en de ISG verhuist naar het gebouw van het Maartenscollege. De GSV draagt vervolgens de locatie Hora Siccamasingel over aan het Montessori Lyceum. Bij het Montessori Lyceum wordt de oude kantine gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De tijdelijke units bij het Montessori Vaklyceum worden vervangen door nieuwbouw.

De Boerhaaveschool concentreert zich op de locatie Veenweg. De locatie Semmelweisstraat wordt de komende jaren zo nodig gebruikt door het Montessori Lyceum + Vaklyceum. De semi-permanente units van de Widar Vrije School worden gekocht.