Wonen

Storyworld Presenteert: strip- en gamemakers geven mini-college in Forum

Een bekende strip-, animatie- of gamemaker die vertelt over zijn werk. Dat is het idee van de serie mini-colleges onder de noemer ‘Storyworld Presenteert’. Zaterdag 3 juli staat in Forum Groningen de eerste editie op het programma, met Aimée de Jongh. De Jongh maakt graphic novels die de hele wereld over gaan.


Leestijd: 1 minuut

Storyworld Presenteert: strip- en gamemakers geven mini-college in Forum
Storyworld Presenteert: strip- en gamemakers geven mini-college in Forum

Over Aimée de Jongh

Aimée de Jongh (1988) is een van Nederlands bekendste auteurs van graphic novels (stripromans). Haar debuut De terugkeer van de wespendief (2014) werd verfilmd en haar werk won prijzen in Nederland, België, Duitsland en Japan. Ook haar eerste autobiografische graphic novel Taxi (2019) werd internationaal bejubeld. En in 2019 reisde ze naar de Verenigde Staten voor, misschien wel haar meest ambitieuze stripproject tot nu toe, de graphic novel Dagen van zand die in mei is verschenen in Nederland, Frankrijk en België.

Alhoewel De Jongh vooral in het buitenland veel bekendheid geniet, is haar nieuwste graphic novel zeker niet onopgemerkt gebleven in Nederland. Eerder schreef het NRC een uitgebreid artikel en besteedde de VPRO aandacht aan haar, en afgelopen week verscheen er een interview met Nieuwsuur.

Storyworld Presenteert

Het Nederlands museum voor strips, animatie en games Storyworld organiseert vier keer per jaar een mini-college onder de noemer ‘Storyworld Presenteert’ in de Rabo Studio van Forum Groningen. Tijdens het mini-college op zaterdag 3 juli vertelt Aimée de Jongh over het productieproces, haar research-reis door Oklahoma en Californië en haar motivatie om een verhaal te situeren tijdens een Amerikaanse natuurramp uit de jaren dertig.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website Storyworld.nl/presenteert.

Met signeersessie na afloop

Na afloop van het mini-college signeert Aimée de Jongh van 17.00 tot 18.00 uur bij de Forumshop op verdieping 4 oost in het Forum. Daar kunnen bezoekers tevens haar nieuwste boek Dagen van Zand kopen. Deze signeersessie is openbaar toegankelijk.