Wonen

Strenger honden-beleid in Groningen; loslooproute in Stadspark


Leestijd: 1 minuut

Extra afvalbakken bij druk bezochte uitlaatzones en een loslooproute voor honden in het Stadspark. Die suggesties vanuit de raadscommissie Beheer en Verkeer wil het college van B&W meenemen bij de invoering van het hondenbeleid. Dat staat in een brief die het college onlangs aan de raad heeft gestuurd. De brief is toegevoegd aan de agenda van de raadscommissie Beheer en Verkeer van woensdag 13 april. De vergadering begint om 20.00 uur in het stadhuis aan de Grote Markt.

De raadscommissie Beheer en Verkeer sprak in februari over de voorgenomen invoering van het eerder door de raad vastgestelde hondenbeleid. Vanuit de raadscommissie werden, mede naar aanleiding van reacties uit de stad, suggesties gedaan voor enkele aanpassingen.

B&W stellen nu voor op enkele druk bezochte uitlaatzones extra afvalbakken bij te plaatsen en een loslooproute te creëren in het Stadspark. Ook wil het college bij alle recreatieplassen dezelfde seizoensgebonden regels laten gelden. Tussen 1oktober en 1 april mogen honden op werkdagen loslopen en in het weekend aangelijnd. Tussen 1 april en 1 oktober zijn honden verboden. Het college neemt de suggestie om verbodsborden te plaatsen bij speelplekken niet over. Volgens B&W worden hondenbezitters voortaan voldoende over de regels geïnformeerd via de gemeentelijke website en de brief bij de jaarlijkse aanslag hondenbelasting.

De brief en overige agenda en stukken van deze vergadering zijn in te zien op:
www.groningen.nl/gemeenteraad.

De vergadering is woensdag via de website ook live te volgen.