Wonen

Studenten Alfa-college ontwerpen een groen schoolterrein en planten zelf bomen

Studenten van het Alfa-college in Groningen gaan komende week hun schoolterrein vergroenen. De studenten hebben met hulp van experts zelf een ontwerp gemaakt voor een groen schoolterrein, en voeren het planten van het groen ook zelf uit.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Trees for Schools
Foto | Trees for Schools

De boomplantdag is onderdeel van het scholenprogramma Trees for Schools, een initiatief van stichting Trees for All waarbij mbo-studenten zelf in actie komen voor het klimaat en een groene leefomgeving. De studenten kregen in het najaar van 2023 al een klimaatles van gastdocenten van de Jonge Klimaatbeweging, waarin ze leerden over klimaatverandering en de rol van bomen daarbij.

De studenten worden tijdens het planten van de bomen en struiken ondersteund door Trees for All en groenaannemer Donker Groep. Het Alfa-college organiseert daarnaast nog een aantal andere activiteiten, zoals de aanplant van een moestuin en een open podium voor studenten.

Het programma Trees for Schools is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage die Trees for All heeft ontvangen van de Nationale Postcode Loterij.

Trees for Schools ging in september 2023 van start met een pilot met drie scholen. Naast het Alfa-college in Groningen doen ook het ROC Tilburg School en het ROC Amsterdam mee. Dit jaar kunnen tien nieuwe scholen zich aanmelden voor Trees for Schools, om vanaf september 2024 mee te doen.