Wonen

Subsidie voor betere fietsenstallingen bij bushaltes

De provincie Groningen stelt dit jaar 275.000 euro beschikbaar voor gemeenten om fietsenstallingen bij bushaltes op orde te krijgen. Denk hierbij aan het plaatsen van nieuwe rekken, oude rekken vervangen of overkapte fietsenstallingen aanleggen. Het openbaar vervoer moet op deze manier aantrekkelijker worden gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Gemeente Groningen
Foto | Gemeente Groningen

Volgens de provincie kunnen alle Groningse gemeenten een aanvraag doen. Hierin kunnen ze hun behoeften kenbaar maken. De fietsenreken of overkappingen moeten vervolgens binnen twee jaar zijn aangelegd. De gemeenten betalen zelf ook mee aan de projecten.

“Voor veel Groningers biedt de fiets veel mogelijkheden in combinatie met het openbaar vervoer. Hierbij is het belangrijk dat de fiets goed en veilig gestald kan worden,” schrijft de provincie. “Op dit moment worden stallingsvoorzieningen relatief laag gewaardeerd. Door gezamenlijk te investeren in de kwaliteit van fietsenstallingen, kunnen we de waardering voor fietsen in Groningen verbeteren. We hopen dat hierdoor meer inwoners kiezen voor de fiets als vervoersmiddel in combinatie met het openbaar vervoer.”