Wonen

SuperHub Meerstad wint Internationale architectuurprijs

De SuperHub in Meerstad heeft een internationale architectuurprijs gewonnen. Het gebouw won in de categorie retail/showrooms van ‘The International Architecture Awards’ de prijs voor het mooiste ontwerp.


Leestijd: 1 minuut

Foto | De Zwarte Hond
Foto | De Zwarte Hond

“We zijn dankbaar dat een project van ons wordt gehonoreerd als een van de beste, belangrijke nieuwe gebouwen”, schrijft architectenbureau De Zwarte Hond op LinkedIn.

De SuperHub in Meerstad werd vorig jaar november geopend en functioneert als supermarkt en buurtcentrum voor de snelgroeiende wijk. Het gebouw is ontwikkeld door MWPO Groningen en ontworpen door De Zwarte Hond.

De SuperHub is zowel qua uiterlijk als qua functie indrukwekkend, oordeelt de jury van The International Architecture Awards. “Het gebouw is ruim en transparant, met een draagstructuur die volledig bestaat uit houten kolommen en balken, waardoor het gebouw een kathedraalachtige uitstraling krijgt. De grote luifel biedt bescherming tegen de zon en trekt het bouwwerk in zijn groene omgeving.” is te lezen op de website. “Het gebouw is bovendien energiezuinig, klimaatbestendig én zo ontworpen dat deze de trillingen van de Groningse aardbevingen kan absorberen.”

De International Architecture Awards worden sinds 2004 uitgereikt en zijn een internationaal erkende prijs op het gebied van bouwen. Ze worden jaarlijks uitgereikt door het Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design, samen met The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en worden beschouwd als toonaangevend in de architectuur. Een jury van erkende ontwerpprofessionals, zakelijke professionals, docenten en critici beoordeelt de inzendingen en selecteert winnende projecten voor prijzen.

Meerstad krijgt SuperHub: supermarkt, vertier en reuring ineen