Wonen

Talkshow Let's Grote Markt: 6 november online live-event

De Grote Markt wordt komende jaren opnieuw ingericht. Iedereen die daarover wil meepraten of in dit onderwerp is geïnteresseerd, kan vrijdag 6 november online aanschuiven bij het livestream-praatprogramma Let’s Grote Markt, van 19.30 – 20.15 uur.


Leestijd: 1 minuut

De Grote Markt van de toekomst in 360 graden
De Grote Markt van de toekomst in 360 graden

In het programma komen informatieve filmpjes aan bod, interviews met deskundigen en er is een online chat waarin geïnteresseerden – er is geen publiek in de zaal – vragen kunnen stellen. Het programma is te volgen via jouwgrotemarkt.groningen.nl.

Tot 15 november kunnen burgers reageren op de door B&W gepresenteerde voorlopige structuurschets. Mede op basis van de reacties wordt een Programma van Eisen voor de herinrichting van de Grote Markt opgesteld waarover de gemeenteraad zich zal uitspreken. Het Programma van Eisen wordt de basis voor een te maken ontwerp dat dan aansluitend vanaf eind 2021 kan worden uitgevoerd.

In het praatprogramma LET’S GROTEMARKT komt de geschiedenis van de Grote Markt aan de orde. Zonder historie immers geen toekomst, aldus de gemeente. Ook worden de recent gepubliceerde structuurschetsen besproken: waar denkt de gemeente dat bomen, zitplekken, water en fietsverkeer het beste hun plek kunnen krijgen?

Daarnaast reageert ‘kwaliteitsbewaker of afstand’ bureau Gehl, dat als supervisor optreedt, vanuit Kopenhagen op de eerste plannen. De wethouders Van der Schaaf en Chakor geven op hun beurt hun visie op de aanpak van de Grote Markt.

Het publiek kan vanuit huis meedoen aan het gesprek door te reageren via een online-chat. Een aantal van deze reacties wordt in de talkshow besproken, de overige vragen worden beantwoord op de website jouwgrotemarkt.groningen.nl. Op deze website kan iedereen ook tot 15 november reageren op de structuurschets. Daarna stelt het college een definitief Programma van Eisen op waarover de gemeenteraad zich aansluitend zal uitspreken. Dit wordt dan de basis voor een verder ontwerp voor de Grote Markt.