Wonen

Te koop in Scheemda voor 845.000 euro: één van de oudste huizen van het land, mét eigen gracht

In Scheemda staat een bijzonder huis – met kantoorruime – te koop. Voor 845.000 euro kun je namelijk één van de oudste huizen van het hele land kopen. Compleet mét eigen gracht en een brok aan historie. Snuffel je mee op Funda?


Leestijd: 1 minuut

De verkopende makelaar spreekt op Funda van een pareltje zoals ze maar zelden te koop zijn. De eerste stenen van deze Pastoriewoning zijn gelegd rond het jaar 1250 en daarmee is het een van de oudst gedateerde woningen van Nederland. Máár: dat zou je niet zeggen, want het huis is goed onderhouden. 

Markante entree
Voor 8,5 ton koop je een karakteristiek pand met fraaie versieringen, een markante entree mét loopbrug aan de voorzijde en veel ruimte voor werken en wonen. Het object ligt op een perceel van meer dan 7.000 vierkante meter, waarbij het geheel wordt omsloten door een brede gracht en een houtsingel. In de tuin staan bijzondere bomen, struiken en borders. 

Elf kamers
In totaal is er in het pand voor 565 vierkante meter aan woonruimte, verdeeld over elf kamers, waaronder een opkamer, een stijlkamer, een ruime woonkeuken, een open (werk)ruimte van 95 vierkante meter, twee losse kamers van ongeveer 30 vierkante meter, een spectaculaire ruimte van 130 vierkante meter, drie ruime slaapkamers en een badkamer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zolder, een kelder, bergingen en voldoende parkeergelegenheid. 

Flink in prijs gezakt
Het bijzondere huis staat al meer dan een half jaar te koop. De verkopers zijn ook al flink in prijs gezakt, want aanvankelijk was de vraagprijs 1.250.000 euro. Koop je dit object, dan heb je plek zat om te wonen, je kantoor aan huis te houden of een Bed & Breakfast te beginnen. 

Wil je meer foto’s zien? Check het bijzondere huis op Funda!

Je eigen ophaalbrug
Je eigen ophaalbrug
Mooie gang!
Mooie gang!
Opkamer
Opkamer
Karakteristieke details
Karakteristieke details
Zoldertje
Zoldertje
Ander aangezicht
Ander aangezicht
Zelfs een moderne entree
Zelfs een moderne entree
Kantoorruimte
Kantoorruimte
Een ruime kantoorverdieping
Een ruime kantoorverdieping