Normaal gesproken moeten terrassen in november de winterstalling in, maar horecaondernemers willen graag gebruik blijven maken van de terrassen, zeker nu ze binnen gebonden zijn aan maximumaantallen gasten. Bovendien vinden veel gasten het prettiger om in de buitenlucht te genieten van een hapje en drankje.
Veel horecaondernemers willen gebruik maken van – nu vaak nog energieslurpende – terrasverwarmers om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het college van B&W wil samen met de ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland stappen zetten richting duurzamere alternatieven. Ze erkennen echter wel dat veel ondernemers te weinig geld hebben om te investeren in duurzame verwarmers. Daarom krijgen de ondernemers tot volgend jaar november tijd om een groen alternatief aan te schaffen, mogelijk met behulp van een stimuleringssubsidie.
Wonen
Terrassen mogen de hele winter blijven staan
De stadshoreca hoeft de terrassen niet op te ruimen. Het gemeentebestuur strooide de afgelopen maanden met vergunningen voor extra terrassen en ze hebben nu besloten dat de terrassen mogen blijven staan in de wintermaanden. Wel willen ze inzetten op het zo snel mogelijk vervangen van milieuonvriendelijke terrasbranders.
Leestijd: 1 minuut