De mogelijkheden van de website van de stichting zijn fors uitgebreid. Alle documenten worden zoveel mogelijk digitaal beschikbaar gesteld aan de websitebezoeker waarbij uiteraard de nadruk ligt op de kerken, de streekgeschiedenis. Hierbij valt te denken aan restauratieverslagen, maar ook informatie over het interieur van en de (historische) personen die verbonden zijn met de desbetreffende kerk en natuurlijk veel beeld- en (op termijn) ook geluidsmateriaal. Zes kerken worden driedimensionaal zichtbaar: De Der Aa-kerk en de Synagoge Folkingestraat in de stad en de kerken van Westeremden, Krewerd, Godlinze en Eenum in de provincie Groningen. Ook de webwinkel, de uitgaansagenda, het educatieve gedeelte en het stichtingsdeel werden geheel vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd.
Bouw mee aan een Groninger kerk in Second Life
Bij het project Groninger Kerken digitaal is als experiment een verkenning van Second Life uitgevoerd. Door te participeren en aan de hand van plattegronden en doorsneden mee te bouwen en instructie te krijgen door deskundigen, leert de bezoeker veel meer over de bouwkunst van deze kerken. Er staan kleine modellen van kerken in hun verschillende verschijningsvormen, als voorbeeld en als visuele uitleg van de bouwkundige geschiedenis. Na het aanmaken van een account kunt u inloggen en wie zich de eerste keer meldt, kan via de site gratis een account aanmaken en een SL- viewer downloaden.
De website www.groningerkerken.nl is het resultaat van het project Groninger kerken in het digitale domein dat mogelijk is gemaakt door de subsidieregeling ‘Digitaliseren met beleid’ van SenterNovem. Hiermee worden allerlei bronnen van informatie op een innovatieve, digitale wijze met elkaar verbonden.