Wonen

Tweede editie ‘Nature ‘Walk’ door prachtige Natuurgebied de Onlanden

Zondag 25 oktober vindt de tweede editie van de Nature Walk Groningen plaats. Een unieke wandeltocht waarbij deelnemers kunnen genieten van het Natuurgebied de Onlanden. Dit gebied is in haar korte bestaan bekend geworden om haar bijzondere natuur.


Leestijd: 2 minuten

Tweede editie ‘Nature ‘Walk’ door prachtige Natuurgebied de Onlanden
Tweede editie ‘Nature ‘Walk’ door prachtige Natuurgebied de Onlanden

Bij de Nature Walk Groningen kunnen deelnemers kiezen voor een parcours van 11 of 20 km. De start en finish zijn gesitueerd bij recreatiegebied de Hoornse plas. Onderweg wandelen de deelnemers over verharde en onverharde paden en kan men genieten van prachtige natuur en mooie uitzichten. Zo zijn er in het parcours een aantal uitzichtpunten en kan er een uitkijktoren van maar liefst 26 meter hoogte beklommen worden, om vervolgens van het gehele natuurgebied te kunnen genieten. Naast actief bezig zijn biedt dit wandelevent de kans om de geheimen van de natuur te ontdekken! Op een aantal plekken kunnen de deelnemers vragen stellen aan de boswachters die antwoorden en meer informatie geven over de bijzondere natuur in het gebied. Onderweg leer je bijvoorbeeld meer over de dieren op het land en de onderwaterwereld van de Onlanden.

De Nature Walk is een evenement die juist in deze tijd inspeelt op de behoefte om meer te bewegen in de natuur. Michelle Mencke, Projectmanager van de Nature Walk: “Wij willen o.a. al die mensen die tijdens Corona meer zijn gaan wandelen een unieke ervaring aanbieden in het wandelgebied de Onlanden. Juist met de boswachters en Natuurmonumenten geven wij de deelnemers een andere kijk aan dit wandelgebied.”

Voor het wandelevenement in de Onlanden wordt samengewerkt met Natuurmonumenten. De natuur is het goede doel; per deelnemer gaat er een bijdrage naar de kwetsbare natuur in het gebied. Bart Zwiers, boswachter van De Onlanden is enthousiast: “Met dit nieuwe wandelevenement bieden we een unieke ervaring. Je wandelt door een prachtig gebied. Op een aantal markante punten kun je vragen stellen aan onze boswachters waardoor je heel anders naar de natuur gaat kijken. We hopen dat veel mensen uit de omgeving de mogelijkheid aangrijpen om het natuurgebied vanaf een andere kant te bekijken en zien hoe belangrijk hun steun is om de natuur te behouden.”

Vanaf vandaag kunnen natuurliefhebbers, wandelliefhebbers en alle andere enthousiastelingen vanaf zes jaar en ouder zich inschrijven voor de tweede editie op zondag 25 oktober via www.naturewalkgroningen.nl.