Wonen

UMCG werkt aan grootste verbouwing uit haar 225-jarig bestaan in Groningen

Wie over de Petrus Campersingel rijdt kan het niet ontgaan: bij het UMCG wordt hard gewerkt aan nieuwbouw of verbouw. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van een jaren durende verbouwing op het bestaande terrein. Het is de grootste verbouwing uit de geschiedenis van het ziekenhuis dat dit jaar precies 225 met Groningen is verbonden. Die verbouwing kan misschien voor overlast zorgen, maar het goede nieuws is dat het ziekenhuis hoe dan ook op deze locatie in de binnenstad blijft. Het andere goede nieuws is dat de werkzaamheden moeten leiden tot een ultramodern ziekenhuis, aangepast aan de jongste eisen van deze tijd.


Leestijd: 1 minuut

UMCG werkt aan grootste verbouwing uit haar 225-jarig bestaan in Groningen
UMCG werkt aan grootste verbouwing uit haar 225-jarig bestaan in Groningen

Momenteel verrijst aan de Petrus Campersingel het nieuwe Universitair Centrum Psychiatrie en wordt in het hart van het medisch complex gewerkt aan een nieuw Centrum Acute Zorg, waarvan de nieuwe Spoedeisende Hulp vorig jaar werd geopend.

Het zijn slechts twee van de vele bouwprojecten die de komende jaren in het UMCG op de rol staan. De werkzaamheden duren tot 2035.

‘De huidige gebouwen stammen uit de jaren ’80 en begin ’90 en zijn toe aan vernieuwing’,  zo laat Evert Jan Beens, managing director van de bouwplannen van het UMCG weten via de website van het UMCG. ‘Niet alleen zijn de gebouwen verouderd, we stellen er ook andere eisen aan omdat ons werk is veranderd.’

Ook is het zo dat het UMCG steeds meer hoogcomplexe zorg biedt, waardoor operaties ingewikkelder zijn. Meer mensen, meer apparaten, en daar is dus ook meer ruimte voor nodig.

De komende jaren wordt er zowel gebouwd als verbouwd om het UMCG te moderniseren. Zo is ook de verbouw van een van de verpleegtorens inmiddels gestart. Hier wordt een verdieping aan toegevoegd zodat hier drie nieuwe intensive care afdelingen gerealiseerd kunnen worden.

Aan de noordzijde van het UMCG-terrein werkt de RUG aan een nieuw onderwijscentrum: het Anda Kerckhoven Center. Ook worden daar de voorbereidingen getroffen voor het nieuwe University College.

Bron van deze informatie, en meer informatie is te vinden op de website van het UMCG.

https://www.youtube.com/watch?v=TLefLvRXVBg
UMCG verbouw