Wonen

Urban Trail: rennend dwars door prachtige gebouwen in Groningen

Door het provinciehuis, de Hortus Botanicus, het gebouw van de Swapfiets of door een deel van de synagoge: duizenden mensen maakten zondag gebruik van de mogelijkheid om rennend de stad Groningen te verkennen. In totaal ruim 3500 mensen deden mee aan deze ontdekkingstocht, de KLM Urban Trail Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Urban Trail: rennend dwars door prachtige gebouwen in Groningen
Urban Trail: rennend dwars door prachtige gebouwen in Groningen

Het was gisteren een jubileumeditie van de Urban Trail Groningen: de vijfde aflevering van de race, die van start ging aan de Ossenmarkt. De deelnemers startten op de Ossenmarkt en liepen langs onder andere Swapfiets, de Hortus Botanicus en Target Lasergame. Het was een combinatie tussen sport en cultuur. Onderweg konden de deelnemers genieten van gezellig entertainment.

In plaats van een ontbijtje op de Ossenmarkt kregen de deelnemers deze editie hun ontbijtpakket en medaille mee naar huis. Wel werden zij in de gelegenheid gesteld om een leuke foto vast te leggen na de finish bij verschillende activaties van hoofdsponsor KLM. “We zijn blij dat we deze jubileum editie konden organiseren in Groningen. Gezien de enthousiaste deelnemers en de prettige samenwerkingen met de gemeente en locaties komen we zeker terug in 2022”, aldus organisator Johan Meijer van Golazo Noord Nederland.

Kalender 2021

De KLM Urban Trail Groningen was dit jaar de derde van zeven. De KLM Urban Trail Series wordt in 2021 nog georganiseerd in Amsterdam, Haarlem, Arnhem en Eindhoven. Elke KLM Urban Trail laat hardlopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties. Bekijk de volledige kalender op de website.