Wonen

Veertigste editie Bloemenjaarmarkt: gratis bloemschikworkshop op Nieuwe Markt

Aankomende Goede Vrijdag vindt de veertigste editie van de Bloemenjaarmarkt plaats. Om dat te vieren, kunnen bezoekers gratis deelnemen aan een bloemschikworkshop.


Leestijd: 1 minuut

Elk jaar wordt het centrum van Groningen op de vrijdag voor Pasen omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland: de Bloemenjaarmarkt. Ruim honderd marktkooplieden bieden hun bloemen en planten aan in de Oude Ebbingestraat, de Guldenstraat en op de Grote Markt, de Vismarkt, de Nieuwe Markt en het Akerkhof.

De markt trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Groningen, waarvan een groot deel afkomstig is uit Duitsland. Naast bloemen vinden bezoekers er ook (kamer)planten, zaaigoed, bloembollen en tuingereedschap.

Gratis bloemschikworkshop

Dit jaar heeft de markt een extra feestelijke tintje. De Bloemenjaarmarkt wordt voor de veertigste keer georganiseerd. Om dat te vieren kan iedereen die dat wil een gratis bloemschikworkshop doen op de Nieuwe Markt. Ook staat er een photobooth op de Grote Markt.

Bloemendepot

Voor degene die de handen vrij wil hebben om verder te winkelen, is er de mogelijkheid om gekochte bloemen en planten gratis te stallen. Op de Grote Markt staat een bloemendepot waar men tussen 09.00 en 18.00 uur terecht kan.

Bereikbaarheid

In verband met de wegwerkzaamheden rondom Groningen raadt de organisatie bezoekers aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van de P+R-terreinen buiten de stad. Verkeer uit de richting van Duitsland kan de routeborden volgen naar de aangewezen parkeerterreinen. Er worden extra bussen ingezet om bezoekers makkelijk en snel naar de binnenstad te vervoeren.