Wonen

Vernieuwd Dialyse Centrum in Groningen

De locatie Groningen van Dialyse Centrum Groningen (DCG) wordt binnenkort verbouwd. Het centrum, sinds 2005 gevestigd op het terrein van het UMCG, is toe aan modernisering. Dialysezorg verandert door de jaren heen waardoor de eisen aan de omgeving van de zorg ook veranderen. Directeur Tanja Lips van DCG en Edward van der Meer, directeur van Triade, mede-investeerder in het project, tekenden op maandag 28 februari de intentieovereenkomst waarmee de verbouw van start kan.


Leestijd: 1 minuut

Vernieuwd Dialyse Centrum in Groningen
Vernieuwd Dialyse Centrum in Groningen

Noodzakelijke modernisering

Dialyse Centrum Groningen is een zelfstandig, professioneel en innovatief dialysecentrum. Met een team van circa 150 medewerkers verzorgt DCG de behandeling van ruim 180 patiënten op vier locaties. Momenteel beslaat de locatie Groningen uit 3 verdiepingen in bouwdeel 50 op het UMCG-terrein. DCG en Triade investeren gezamenlijk in deze grootschalige verbouwing. De beide partijen zullen samen optrekken om dit project tot een succes te maken. Edward van der Meer: “We grijpen nu de kans om het centrum toekomstbestendig te maken. De aanpassingen zijn niet alleen van bouwkundige aard. We pakken ook de medische infrastructuur en de inrichting aan, zodat dialysepatiënten ook in de toekomst de gepaste zorg kunnen blijven ontvangen.”

Planning

De ontwerpen voor de verbouwing zijn tot stand gekomen in samenspraak met de medewerkers en een delegatie van patiënten van DCG. Door diegenen te betrekken die dagelijks in het gebouw de zorg verlenen, hoopt het bouwteam een optimaal resultaat te kunnen afleveren voor alle gebruikers. Volgens planning zal eind dit jaar gestart worden met de uitvoering. Inhuizing in het verbouwde DCG staat voor medio 2023 gepland.

Tanja Lips: “Wij zijn erg blij dat wij onze patiënten en medewerkers na deze verbouwing een nieuwe dialyse-omgeving kunnen bieden, waarin zij zich thuis voelen en die voldoet aan de noden van de tijd.”


Foto: Edward van der Meer (l) en Tanja Lips (r) (fotograaf: Kelly Kroeze)