Wonen

Volop zomerse activiteiten voor kinderen in De Wijert in Groningen

Kinderen in de wijk De Wijert in Groningen hoeven zich vanaf maandag 9 augustus niet meer te vervelen. Integendeel: ze kunnen hun hart ophalen aan tal van activiteiten tijdens een week durend speelfestival, dat maandag 9 augustus wordt geopend door wethouder Bloemhof.


Leestijd: 1 minuut

Volop zomerse activiteiten voor kinderen in De Wijert in Groningen
Volop zomerse activiteiten voor kinderen in De Wijert in Groningen

Vanaf 9 augustus wordt de Speeltuin van MFC De Wijert een week lang om getoverd tot mini-camping, waarvoor de kinderen vele zomerse activiteiten worden georganiseerd. Van hutten bouwen tot workshops worstelen, tot springen op luchtkussens en een Afrikaanse middag. Het festival is van maandag 9 augustus tot 13 augustus van 13.00 tot 16.30 uur.

Door het coronavirus gaan veel gezinnen nu niet op vakantie en daarnaast zijn er ook veel gezinnen die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Speciaal voor deze kinderen organiseert de Speeltuincentrale in samenwerking met MFC De Wijert en het Wij een Speelfestival.

Op dit Speelfestival helpen jongeren bij de begeleiding van de kinderactiviteiten. Deze zgn. Speelambassadeurs zijn jongeren uit Groningen die minimaal 1 week als vrijwilliger bij de Speelfestivals actief zijn.

Nog meer Speelfestivals

In de zomervakantie worden de 11 speeltuinen omgetoverd tot een mini-camping waar de kinderen mee kunnen doen met verschillende workshops, sport of lekker kunnen luieren in de speeltuin. De Speelfestivals vinden plaats in de speeltuinen in de Oosterparkwijk, de Hoogte, de Indische Buurt, Selwerd, Paddepoel, Vinkhuizen, De Wijert, Helpman-Oost, Corpus den Hoorn en 2 x in Hoogkerk. De tijden en dagen verschillen per Speelfestival.

Begon de Speeltuincentrale vier jaar geleden als experiment in 1 speeltuin gaan we dit jaar in 11 speeltuinen voor kinderen een onvergetelijke zomer aanbieden. Niet alleen het aantal is in ontwikkeling ook de wijze waarop het programma tot stand komt, is dit jaar anders dan in voorgaande jaren.

Dankzij de financiële steun van de gemeente Groningen, gebiedsteams Oude Wijken, West en Zuid, Jantje Beton/Nuso, Vriendenloterij, Grong, Fonds Ter Schouw Van Sanen, Fonds Goed Idee en Sportakkoord Groningen we deze Speelfestivals organiseren.

(Foto: Speeltuinengroningen.nl)