Wonen

VVD wil alle scholen in Groningen voor fysieke lessen wél open op 1 juni 2020

De gemeenteraadsfractie van de VVD wil graag weten wat de praktische bezwaren zijn vanuit het Harens Lyceum om nu al aan te kunnen geven dat het beginnen van fysieke lessen per 1 juni 2020 en waarschijnlijk tot de zomervakantie van begin juli 2020 niet tot de mogelijkheden zal behoren


Leestijd: 1 minuut

VVD wil alle scholen in Groningen voor fysieke lessen wél open op 1 juni 2020
VVD wil alle scholen in Groningen voor fysieke lessen wél open op 1 juni 2020

Mogelijk kan de gemeente waar nodig praktische bezwaren wegnemen of helpen oplossen bij een voorzichtige ontsluiting van het voortgezet onderwijs op 1 juni 2020. Dit mede vanuit de ervaringen van de komende weken, die opgedaan worden in het basisonderwijs. Dit is de reden dat de VVD Fractie hierover vragen zal stellen tijdens het vragenuurtje van woensdag 13 mei 2020.

De VVD Fractie ziet in dat het voor iedereen in meer of mindere mate onzekere tijden zijn en dat ontsluiten van het onderwijs spannend is. Dit is de spanning die het basisonderwijs zeker ook zal voelen vandaag bij de heropening in aangepaste vorm van het basisonderwijs.

Aan de andere kant is het voor leerkrachten, leerlingen en ouders ook goed dat het weer mogelijk zal zijn om weer in de vertrouwde leeromgeving met medeleerlingen en docenten onderwijs te hebben. Er is de afgelopen maanden veel geschreven en gezegd door deskundigen over het nut van leren binnen de onderwijsomgeving op school.

VVD-Raadslid Jasper Boter stelt: ‘In een onzekere tijd proberen we, met inachtneming van het kabinetsbeleid onze samenleving weer te ontsluiten. Hiervoor is het van belang dat leerlingen in het basisonderwijs vanaf 11 mei en het voortgezet onderwijs vanaf 1 juni weer naar school kunnen. Leren in de vertrouwde leeromgeving is goed voor de leerprestaties, ondanks de inzet en hulp die ouders en leraren aan hun kinderen hebben geboden tijdens het thuisonderwijs. Onderwijs volgen is goed voor leerlingen en geeft ouders weer ruimte om te werken en te ondernemen.’