Wonen

"Waar blijft de eerste drive in bioscoop van Groningen?"

Waarom hebben andere Nederlandse steden als Amsterdam, Rotterdam en Breda al wel een drive in bioscoop, maar Groningen nog niet? Dat vraagt de fractie van de politieke partij 100% Groningen zich af. Marjet Woldhuis, fractievoorzitter en raadslid namens deze partij, zal woensdag in de gemeenteraad een motie indienen waarin het college van B en W wordt gevraagd om zich maximaal in te spannen om de plannen van ondernemers te helpen realiseren.


Leestijd: 1 minuut

"Waar blijft de eerste drive in bioscoop van Groningen?"
"Waar blijft de eerste drive in bioscoop van Groningen?"

In de Gemeente Groningen heerst er tot op heden een strikt verbod op evenementen. Initiatieven voor een drive in bioscoop of -theater lijken maar geen groen licht te krijgen van de gemeente. In verschillende Nederlandse steden zijn dergelijke evenementen wel toegestaan, zoals in Amsterdam, Rotterdam, Breda en zelfs Etten-Leur.

Tegelijkertijd zijn activiteiten als het pakken van een terras of het bezoeken van een pretpark wél toegestaan. Volgens raadsfractie 100% Groningen "riekt dit beleid naar willekeur" en daarom pleit zij voor het toestaan van drive-in evenementen door een motie in te dienen tijdens de raadsvergadering van woensdag 24 juni.

Creatief ondernemerschap

Ruimte voor creatief ondernemerschap is een kans voor Groningen. Er liggen al verschillende plannen klaar, allemaal zonder groen licht van de gemeente. “In Groningen zijn relatief minder besmettingen dan in de rest van het land. Ondernemers zijn al maanden bezig om op een of andere manier toch in inkomsten te voorzien, daarvoor ontwikkelen zij fantastische plannen die goed uitvoerbaar zijn. In steden met meer besmettingen mogen dit soort plannen wel worden uitgevoerd en hier niet, dat riekt naar willekeur” aldus raadslid Marjet Woldhuis namens 100% Groningen.

Richtlijnen

Bij drive-in activiteiten gaat het om afgesloten terreinen. De toestroom van publiek is op deze manier goed te controleren. De wetgeving is op dit moment zo ingericht dat er niet meer dan twee personen in een auto mogen zitten. Volgens Woldhuis is het heel goed mogelijk om op een parkeerplaats, of ander afgesloten terrein, auto’s op geruime afstand te zetten en de bezoekers erop te attenderen dat het verlaten van de auto niet toegestaan is. "Mensen komen dan niet in contact met elkaar en dit maakt de kans op besmetting ontzettend gering", zo zegt ze,

Marjet Woldhuis, fractievoorzitter en raadslid 100% Groningen
Marjet Woldhuis, fractievoorzitter en raadslid 100% Groningen