Wonen

Aanleg waterpartij op Grote Markt Groningen van start

De bouw van een door velen gewenste waterpartij op de Grote Markt in Groningen is woensdag van start gegaan. De fontein komt aan noordzijde van de Grote Markt.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Gemeente Groningen
Foto | Gemeente Groningen

Bij de waterpartij kunnen mensen verkoeling zoeken of vanaf de bankjes genieten van het klaterende water van een kleine fontein, waar kinderen kunnen spelen.

De werkzaamheden beginnen op woensdag 6 september. Vanaf kwart over acht wordt er een grote betonnen waterbak geplaatst op de Grote Markt. Een hijskraan takelt de waterbak van 8 x 2,5 x 3 meter dan in een klaarliggend gat.

Het waterreservoir komt ondergronds aan de noordzijde, recht tegenover de Oude Ebbingestraat, waar archeologen eerder middeleeuws plaveisel aantroffen. Dit waterreservoir maakt straks deel uit van de langwerpige waterspeelplek.

In het reservoir wordt grondwater verzameld dat vervolgens wordt rond gepompt om het speelelement van water te voorzien. Regelmatig zal dit water worden gefilterd. 

De komende weken zal het waterelement verder worden aangelegd. Naar verwachting is het geheel begin november gereed, zo laat de gemeente Groningen vandaag weten.

(Illustratie en meer informatie: ruimtevoorjou.groningen.nl )