Wonen

Wethouder start aanleg Mountainbike Skillspark in Meerstad; uitdagend parcours vol bochten en heuvels

Wethouder Inge Jongman heeft het startsein gegeven voor de aanleg van een mountainbike skillspark in Meerstad. Het skillspark is een initiatief van enthousiaste mountainbikers en wordt aangelegd in samenwerking met de gemeente Groningen en Bureau Meerstad. Het park biedt inwoners van de gemeente Groningen nieuwe mogelijkheden om buiten in de natuur te sporten en bewegen. Het Mountainbike Skillspark Meerstad wordt een uitdagend parcours met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels.


Leestijd: 1 minuut

Wethouder start aanleg Mountainbike Skillspark in Meerstad;  uitdagend parcours vol bochten en heuvels
Wethouder start aanleg Mountainbike Skillspark in Meerstad; uitdagend parcours vol bochten en heuvels

Inge Jongman: “Ik ben blij dat er na jaren nu een geschikte locatie is gevonden en dat we kunnen beginnen met de aanleg. Met dit park komen we tegemoet aan de wens van een grote groep inwoners van de gemeente”.

In 2020 is een intentieverklaring ondertekend door de initiatiefnemers, Bureau Meerstad en de gemeente Groningen voor het ontwikkelen van een mountainbike skillspark in Meerstad. Op basis van de Agenda voor de Toekomst Meerstad 2050 is de huidige locatie daarvoor het meest geschikt. Stichting MTB Skillspark Meerstad: “Het skillspark wordt een plek waar je zowel aan je conditie als aan je vaardigheden kan werken op de mountainbike, zonder dat je ver hoeft te rijden. Wij dragen graag een steentje bij om hier wat moois van te maken en het mountainbiken op de kaart te zetten!”

Het skillspark is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied tussen Driebond en Meerstad. Dit wordt op termijn een nieuw woon-, werk- en leefgebied. Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad: “We zijn heel blij met de aanleg van het skillspark in Meerstad. We werken aan een prettige woon- en leefomgeving waarbij we veel aandacht besteden aan ruimte voor groen en bewegen. Het skillspark past perfect bij Meerstad.” Het parcours wordt aangelegd tussen de Driebondsweg en de nieuw aan te leggen Meerstadlaan naar Meerstad (vlakbij de P+R Meerstad). De verwachting is dat het park rond de zomer klaar is en de komende tien jaar gebruikt kan worden.

Kijk voor meer informatie op de Meerstad skillspark pagina.

De onthulling van het bouwbord.
De onthulling van het bouwbord.