Wonen

Wie waren ze, de beroemde Groningers? Rondleiding over Zuiderbegraafplaats


Leestijd: 1 minuut

Groningen kent veel persoonlijkheden waarvan hun namen nog steeds bekend zijn in heel Nederland. Veel van deze zeer bekende overleden Groningers zijn begraven op de grootste begraafplaats van de stad Groningen, de Zuiderbegraafplaats.

Daar liggen veel beroemde Groningers begraven, zoals Hendrik de Cock van de Afscheiding, Wolters en Noordhoff van de schoolboeken, vader Mesdag van de beroemde schilders, fietsenmaker Fongers, Guyot van het doveninstituut, de bekende schilders Eerelman en Altink van de Ploeg, en vele anderen.

Er is een interessante rondleiding uitgezet van zo’n twee uur langs de graven van deze beroemde Groningers. Gids Henk Bakker vertelt aan de hand van de graven over hun leven. Ook komt bijvoorbeeld het Edict van Nantes, de Tiendaagse Veldtocht uitgebreid aan de orde, en het ontstaan en de geschiedenis van de Zuiderbegraafplaats.

De rondleiding start om 14.00 uur op woensdag 30 augustus.

De rondleiding is kosteloos, maar een gift, bijvoorbeeld 10 euro, wordt op prijs gesteld en gaat in zijn geheel naar de Voedselbank in de stad Groningen.

Meer informatie op www.henkbakker.nl

Reserveren gewenst: info@henkbakker.nl