Wonen

Wie wil helpen Vinkhuizen duurzamer te maken?

Energiecoöperatie Grunneger Power is op zoek naar mensen in Vinkhuizen die zich willen inzetten voor een duurzamere buurt.


Leestijd: 1 minuut

Wie wil helpen Vinkhuizen duurzamer te maken?
Wie wil helpen Vinkhuizen duurzamer te maken?

De komst van dit duurzame wijkinitiatief moet ervoor zorgen dat mensen beter, sneller, eerlijker en voordeliger samen kunnen verduurzamen. In vergelijking met andere Groningse wijken is er in Vinkhuizen nog geen initiatief. De komst is wel nodig, omdat er veel kansen liggen die nu onbenut blijven. Iedereen is welkom om mee te doen.

Het initiatief wil zich inzetten om verduurzaming voor iedereen mogelijk en leuk te maken. Hierbij kan worden gedacht aan activiteiten voor minima, collectieve inkoopacties waardoor bijvoorbeeld zonnepanelen goedkoper worden, het organiseren van workshops en het voorzien van energieadvies. Een bewonersinitiatief helpt om samen een fijne, duurzamere wijk te maken.

Wijk-energiecoach

Ook wordt er in Vinkhuizen gezocht naar een wijk-energiecoach. Deze zet zich in om onafhankelijk en gratis energie-advies te verzorgen aan buurtbewoners. De coach moet er voor zorgen dat iedereen thuis kan verduurzamen.

Per huishouden nemen ze een speciale tas mee, waarin allerlei gratis producten zitten waardoor er direct al energie bespaard kan worden. In andere wijken zijn al meer van deze coaches actief en hebben al veel buurtbewoners van hun kennis geprofiteerd. De coaches krijgen een training en worden onderdeel van een club wijk-energiecoaches.

Meer informatie is te vinden op de website van Grunneger Power: www.grunnegerpower.nl.