Wonen

Winactie ‘Klimaatvriendelijk balkon of dakterras in Groningen’

Na het starten van een actie om de aanleg van geventuinen te stimuleren, of om stoeptegels te vervangen voor groen, is de gemeente Groningen nu een winactie gestart om balkons en dakterrassen klimaatvriendelijk te maken.


Leestijd: 1 minuut

Veel inwoners van de gemeente Groningen hebben geen tuin, maar wel een balkon of dakterras. Net als in de tuin kan het daar heel warm worden. Maar gelukkig kun je ook je balkon of dakterras vergroenen en daarmee zorgen voor een fijnere, koelere omgeving. Heb jij een betegeld balkon of dakterras en zou je dit graag groener en koeler willen maken? Doe dan mee met de winactie ‘Klimaatvriendelijk balkon of dakterras’. Daarmee maak je kans op een make-over met professioneel tuinadvies en planten.

Laat in een e-mail weten waarom je vindt dat jouw balkon of dakterras de make-over verdient én stuur een foto of tekening mee van jouw ideale balkon of dakterras. Verstuur de e-mail met je naam en contactgegevens uiterlijk woensdag 23 juni. Vermeld ‘winactie klimaatvriendelijk balkon of dakterras’ in de onderwerpregel. De winnaars krijgen twee weken later bericht. Ecologisch hovenier De Tuinjuffer uit Groningen voert de make-over begin juli uit.