Wonen

Woonboulevard Groningen doet mee aan Omarm Groningen en vindt zo nuttige doelen om te steunen

Veel bedrijven en hun medewerkers in Groningen vinden dat het leven uit meer bestaat dan alleen ondernemen en de zaak overeind te houden. Als het enigszins kan willen ze ook iets extra’s doen, en een zinvolle bijdrage leven aan de Groningse samenleving. Om die bedrijven een beetje op weg te helpen, te ondersteunen en te inspireren is Omarm Groningen opgericht. Op de website van Omarm Groningen vertelt Woonboulevard Groningen dat ze er in is geslaagd om twee organisaties te vinden die ze financieel kunnen steunen, en die daarom een mooie cheque kregen.


Leestijd: 1 minuut

Woonboulevard Groningen doet mee aan Omarm Groningen en vindt zo nuttige doelen om te steunen
Woonboulevard Groningen doet mee aan Omarm Groningen en vindt zo nuttige doelen om te steunen

Woonboulevard Groningen zocht al langere tijd naar een mooie manier om iets bij te dragen aan de maatschappij. Voor Stichting Present is dit hun natuurlijke habitat, dus besloot Omarm Groningen beide partijen aan elkaar te koppelen.

Joop Kruit, bestuurslid van de Woonboulevard Groningen legt uit hoe dit initiatief tot stand kwam: “Aan het begin van het jaar stelden wij onszelf de vraag: hoe kunnen wij lokale partijen een steuntje in de rug bieden? Het idee bestond dus al langer, maar door het coronavirus duurde het even tot we actie konden ondernemen. Het was een zoektocht naar de juiste stichtingen. We wilden hen helpen die écht wat zouden hebben aan onze bijdrage. Stichting Present heeft ons daarbij geholpen.”

In overleg met Present zijn er twee stichtingen uitgekozen die Woonboulevard Groningen een helpende hand kon bieden. Cor Boots van Stichting Present ligt toe: “Wij combineren mensen die iets te geven hebben, met mensen die het nodig hebben. We krijgen een vraag en koppelen die aan een vrijwilliger die bij de klus past. Daarnaast werken we ook veel samen met andere maatschappelijke hulpverleningsinstanties, daar lag een mooie kans in deze actie. De Woonboulevard Groningen kwam naar ons om te zien wat zij voor een ander konden betekenen. Wij brachten ze in contact met twee stichtingen die hun hulp goed konden gebruiken.”

Werken Metzorg, een stichting die mensen stimuleert deel te nemen aan het dagelijkse leven. Hun motto: ieder wil zinvol de dag doorkomen en de dag met een glimlach afsluiten. En Stichting Inlia, een netwerkorganisatie van en voor geloofsgemeenschappen. Zij zetten zich in voor vluchtelingen in nood, om zo rechtvaardigheid in de samenleving te bevorderen.

Aan beide partijen is een cheque van € 1.500,- uitgereikt. Een flink bedrag, dat komt zeker van pas.

Voor het volledige verhaal, meer informatie en inspiratie: klik hier