Wonen

Woontoren naast Abel Tasman in Groningen: wit, en 42 meter hoog (Video)

De nieuwe woontoren die, zoals vorige week gemeld, wordt ontwikkeld naast de Abel Tasmantoren aan de Regattaweg in Groningen, krijgt een lichte kleur en een hoogte van 42 meter. Dat bleek gisteren tijdens een presentatie van de plannen voor deze “Eemstoren” door bouwbedrijf Van Wijnen. (Zie video op de GIC). >>


Leestijd: 1 minuut

Woontoren naast Abel Tasman in Groningen: wit, en 42 meter hoog (Video)
Woontoren naast Abel Tasman in Groningen: wit, en 42 meter hoog (Video)

Het plan van de hand van AAS Architecten omvat 78 appartementen en een aantal grondgebonden woningen. De appartementen worden verhuurd door woningcorporatie Lefier en de woningen zijn koopwoningen. Het plan voorziet in de behoefte om nieuwe (huur)woningen toe te voegen aan de stad. Sociale woningbouw is vanaf het begin van de planvorming toegezegd.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan van de naastgelegen Tasman Toren in 2013 is er een bouwvlek voor een woontoren van 42 meter opgenomen. De afgelopen jaren zijn Van Wijnen en de gemeente in overleg geweest voor een goede stedenbouwkundige indeling.

Het schetsontwerp bestaat uit een woontoren met appartementen verdeeld over veertien bouwlagen. Op de begane grond van de toren zijn de bergingen en is er de mogelijkheid om fietsen te parkeren.

Op de parkeerplaats wordt een gedeelte als mobiliteitshub ingericht met deelauto’s. De grondgebonden woningen hebben een eigen parkeerplaats en een berging in de woning.

Bron en meer informatie:  VanWijnen.nl